بدنه اصلی
  
  
  
  

ثبت نام شرکت ها و سازمان های متقاضی حضور در فرآیند هجدهمین دوره جایزه ملی تعالی سازمانی از فروردین ماه سال جاری رسما آغاز شد و  تا پایان آبان ادامه دارد.

طبق برنامه ریزی های انجام شده، شرکت های متقاضی ارزیابی در سطح تندیس تا تاریخ 10 آبان ماه سال جاری اظهارنامه های خود را تحویل مرکز تعالی سازمانی دادند که این تاریخ با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در سال جاری با ارائه مهلت یک ماهه به شرکت های سطح تندیس در نظر گرفته شد. همچنین امسال برای اولین بار طبق تصمیم مرکز تعالی و کمیته علمی جایزه ملی تعالی سازمانی، اظهارنامه ها بصورت الکترونیکی از شرکت‌ها دریافت خواهد شد و در اختیار ارزیابان قرار خواهد گرفت همچنین همه مراحل ارزیابی بصورت مجازی خواهد‌شد.

از دیگر اقدامات مهم سال جاری و با توجه به تغییرات مدل از ابتدای سال جاری تعداد 24 جلسه کمیته علمی در خصوص تدوین الگوی تعالی سازمانی 1400 بصورت هفتگی و جلسات مجازی تشکیل و بصورت منظم ادامه دارد و تا کنون نتایج بسیار ارزشمندی حاصل گردیده و خروجی نهایی تدوین الگوی تعالی سازمانی 1400 خواهد بود که از سال آینده مبنای ارزیابی ها قرار خواهد گرفت.

 با توجه به حساسیت و اهمیت انتخاب تیم های ارزیابی چندین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت، برنامه ریزی و تشکیل شد و طی آن تیم های ارزیابی سطح تندیس انتخاب شدند و پس از تعیین ارزیابان، هم اکنون فرآیند ارزیابی آغاز شده است.

در سال جاری خوشبختانه تعداد شرکت ها در سطح تندیس تعداد قابل توجهی را نشان می دهد و نسبت به سال 98 رشد داشته است. این سازمان‌ها از حوزه های مختلف از جمله صنایع معدنی و فولاد، پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی، بیمه و سازمان های غیر انتفاعی را شامل می شود.

ارزیابی های انفرادی در سطح تندیس در حال انجام می باشد و برنامه ریزی جهت اجماع اولیه بصورت مجازی با اعضای تیم و نمایندگان سازمان های مربوطه و پشتیبانان فرایند ارزیابی در اوایل آذر ماه پیش بینی شده است و در ادامه نیز با تهیه برنامه بازدید از محل، سایت ویزیت بصورت مجازی انجام خواهد شد.

گفتنی است، در ادامه فرایند ارزیابی های هجدهمین دوره، شرکت های سطح تقدیرنامه برای تعالی در حال آماده سازی و ارسال اظهارنامه ها به دبیرخانه جایزه هستند. لازم به ذکر است زمان ارسال اظهارنامه در سطح تقدیرنامه نیز تا 30 آبان ماه تمدید شده است. تمامی سازمان ها و واحدهای حوزه‌های ساخت و تولید، خدمات، سلامت، آموزش و عمومی کشور می توانند در این فرایند حضور پیدا کنند و در مسیر تعالی سازمانی گام بردارند.

اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه حضور و زمان بندی و هزینه حضور در فرایند جایزه در سایت Iranaward.imi.ir و یا از طریق شماره تماس 88604332 قابل ارائه می باشد.

  

هجدهمین دوره جایزه ملی تعالی سازمانی در شرایطی برگزار می‌شود که اجرای پروتکل‌های بهداشتي مقابله با شیوع ويروس کرونا در همه فعاليت‌هاي كشور اجتناب ناپذیر شده است. در همین راستا مرکز تعالی سازمانی سازمان مديريت صنعتي برای حفظ سلامتی کلیه ذینفعان و رعایت كامل مقررات، با فراهم آوردن تمهیدات لازم، تمامی جلسات مربوط به فرایندهای ارزیابی متقاضیان را با بهره‌گیری از سیستم‌های الکترونیکي، به صورت غير حضوري(مجازی) برگزار مي‌نمايد و به منظور رعایت شرایط برابر، این رویه برای کلیه متقاضیان صرفنظر از موقعیت جغرافیایی بطور یکسان به اجرا در خواهد آمد.

مرکز تعالی سازمانی با بکارگیری شیوه‌های نوآورانه، اجرای فرایندهای بازديد از سایت را نیز به گونه‌ای به صورت غير حضوري (مجازي) برنامه‌ریزی کرده است که سازمان‌ها بتوانند اطلاعات لازم را به صورت كامل در اختیار تیم‌های ارزیابی قرار دهند تا به این ترتیب از شناخت کامل و واقعی سازمان‌های متقاضی همانند بازديد حضوري اطمینان حاصل شده و امکان ارزیابی دقيق و با کیفیت هرچه بهتر و بیشتر فراهم گردد.

امیدواريم شیوه‌های نوآورانه طراحي شده بتواند حرکت سازمان‌های فعال کشورمان را در مسير تعالي و در این شرایط خاص، هموارتر ساخته و به مرکز تعالی سازمانی کمک کند تا در انجام رسالت خود موفق‌تر از قبل عمل کند.

  

امسال با توجه به سال رونق تولید و همزمانی برگزاری همایش با روز مهندسی، محور اصلی هفدهمین همایش تعالی سازمانی، «مهندسی تعالی در سازمان‌های ایرانی» برای رونق تولید قرار داده شد.

سید علیرضا شجاعی مدیر مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی و دبیر این همایش در حاشیه مراسم افتتاحیه اجماع اولیه ارزیابان شرکت های سطح تندیس هفدهمین دوره اعطای جایزه ملی تعالی سازمانی با اعلام این خبر، گفت: این مراسم با حضور جمعی از اعضای کمیته علمی، ارزیابان و مدیران سازمان های سرآمد کشور برگزار و از پوستر و شعار جدید هفدهمین همایش ملی تعالی سازمانی رونمایی شد.

وی با بیان اینکه الگوی تعالی سازمانی یکی از ابزارهای قوی و قدرتمند برای ارتقا و توسعه بنگاه ها به شمار می رود، افزود: این الگو با ارزیابی 9 معیار مهم در حوزه توانمندسازها و نتایج از جمله استراتژی، رهبری سازمان، کارکنان، فرآیند و محصولات و خدمات، همکاری ها و منابع و نیز نتیجه آنها در مشتریان، کارکنان، سازمان و جامعه، به یادگیری، بهبود و نوآوری کسب و کارها و سازمان‌ها کمک شایانی می کند.

شجاعی با تاکید بر اینکه امروزه شرکت ها برای قرار گرفتن در زمره بنگاه ها و سازمان های سرآمد و پیشی گرفتن از رقبا در بازار ملی و بین المللی از این الگوی جامع استفاده می کنند، اظهار داشت: چندی پیش در مراسم بین المللی که در حوزه تعالی سازمانی در کشور فنلاند برگزار شد سازمان هایی از کشورهای بلژیک، سوئیس، چین، پرتغال، انگلستان، امارات، فنلاند، فرانسه، مجارستان و ترکیه حائز رتبه برتر و کسب جایزه شدند. وی ادامه داد: امسال در ایران نیز شرکت ها و سازمان های مختلف خصوصی و غیردولتی در صنعت و خدمات با پیاده سازی الگوی تعالی سازمانی در مجموعه خود، نسبت به ارزیابی آن اقدام و با حضور در هفدهمین دوره اعطای جایزه ملی تعالی سازمانی میزان سرآمدی شرکت خود را محک می زنند. 

دبیر همایش ملی تعالی سازمانی با اشاره به گستره کاربرد این الگو در کلیه سازمان های تولیدی و خدماتی خصوصی و دولتی، گفت: جایزه ملی تعالی سازمانی در پنج بخش ساخت و تولید، خدمات، سلامت، آموزش و عمومی یا غیرانتفاعی برگزار می شود. لذا علاوه بر صنایع کوچک و متوسط و بزرگ، دانشگاه ها، شهرداری ها، دستگاه های دولتی همچون وزارتخانه ها و سازمان های استانی، شرکت های دولتی همچون آب و برق می توانند در این فرآیند حضور یابند.

شجاعی به تقارن زمانی برگزاری همایش امسال با 5 اسفندماه و روز مهندسی اشاره کرد و گفت: رونق تولید از سازمان‌ها و بنگاه‌های متعالی حاصل می‌شود و زمانی می‌توانیم به رونق تولید امید داشته باشیم که سازمان‌های تولیدی و خدماتی و دستگاه های پشتیبان آنها یعنی دستگاه های دولتی و اجرایی در مسیر تعالی قرار گیرند. برای تحقق این موضوع ضروری است همه سازمان های کشورمان پیاده سازی ارزش ها و مفاهیم بنیادین تعالی سازمانی را در دستور کار خود قرار دهند و تا حصول نتیجه آن را مهندسی و مدیریت کنند. از همین رو شعار هفدهمین همایش را «مهندسی تعالی در سازمان های ایرانی» در نظر گرفتیم.

گفتنی است هفدهمین همایش ملی تعالی سازمانی 5 اسفندماه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود و سازمان های سرآمد هفدهمین دوره جایزه ملی تعالی سازمانی معرفی می شوند. فرصت ثبت نام و ارائه اظهارنامه در سطوح تقدیر تا پایان آبان و سطح گواهی حداکثر تا آخر آذرماه امکان پذیر است.   

  

دبیر همایش راهکارهای توسعه فرهنگ صنعتی با اشاره به این که موضوع فرهنگ صنعتی در صنعت کشور مغفل مانده است بر لزوم ارائه تعریفی درست و جامع از فرهنگ صنعتی، مولفه‌ها و شاخص‌های آن تاکید کرد.

 

*** فرهنگ صنعتی

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، سیدعلیرضا شجاعی در خصوص برگزاری همایش راهکارهای توسعه فرهنگ صنعتی، اظهار داشت:

در سال گذشته پس از بررسی مباحثی که در جلسات و هم‌اندیشی‌ها مطرح شده بود به این نتیجه رسیدیم که در کشور ما موضوع فرهنگ صنعتی همچنان مغفول است و همین مشکل یکی از دلایل موفق نبودن ما در بحث توسعه صنعتی است.

وی ادامه داد: همین موضوع ما را برآن داشت تا بررسی کنیم که در زمینه ایجاد و توسعه فرهنگ صنعتی چه کاری می‌توان انجام داد.

با این هدف طرح ایجاد شورای فرهنگ صنعتی در مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی شکل گرفت و قرار شد که در آبان ماه امسال همایشی با موضوع راهکارهای توسعه فرهنگ صنعتی برگزار کنیم.

 

*** اهمیت فرهنگ و پیوست فرهنگی در طرح‌ها و پروژه‌ها

 

عضو هیأت مدیره شورای انجمن‌های علمی ایران با اشاره به تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر اهمیت فرهنگ و پیوست فرهنگی در طرح‌ها و پروژه‌ها، اظهار داشت:

رهبری در دیدار اخیر با نخبگان تاکید فرمودند که علم اگر چنانچه با فرهنگِ درست، با مشی فکری درست همراه نباشد، خطرناک خواهد شد و مثال صنعت هسته‌ای را مطرح کردند که عده‌ای از این صنعت و علم مفید به علت فرهنگ غلط قدرت‌طلبی برای بمب هسته‌ای استفاده کردند.

وی اشاره‌ای نیز به سخنان چندی پیش وزیر صمت مبنی بر همکاری فرهنگ و صنعت و لزوم کمک فرهنگ به صنعت داشت و تاکید کرد:

چنانچه فرهنگ صنعتی، همسو با ارزش‌ها و مفاهیم بنیادین تعالی سازمانی و در راستای تعالی افراد و سازمان‌های ایرانی باشد قطعا می‌تواند زیربنای رونق تولید قرار گیرد و توسعه پایدار و سلامت را به همراه داشته باشد.

 

*** لزوم ارائه تعریفی درست و جامع از فرهنگ صنعتی

 

شجاعی با بیان اینکه تعداد کم مقالات دریافت شده حاکی از ناآشنایی متخصصین کشور در هر دو حوزه صنعت و فرهنگ با مقوله فرهنگ‌صنعتی است لذا باید تعریفی درست و جامع از فرهنگ صنعتی، مولفه‌ها و شاخص‌های آن ارائه و جایگاه فعلی ایران از لحاظ فرهنگ صنعتی را بررسی و ترویج کنیم و سپس به راهکارهای توسعه آن بیاندیشیم، افزود:

اینکه تصور شود فرهنگ صنعتی، تنها مختص بخش صنعت است یک خطای بزرگ است و شاید همین تصور باعث مهجور ماندن فرهنگ‌صنعتی شده است درحالیکه پیش‌زمینه صنعتی در ایران بسیار قوی است و ما فرهنگ صنعتی را در ایران داریم به خصوص با توجه به فرهنگ ملی و اسلامی ما این فرهنگ وجود دارد و باید همه حوزه‌ها به آن توجه بیشتری داشته باشند.

 

*** مشارکت بیش از ۱۰ انجمن علمی و تشکل غیردولتی برای برگزاری همایش

 

دبیر همایش راهکارهای توسعه فرهنگ صنعتی، گفت:

از ویژگی‌های این همایش مشارکت بیش از ۱۰ انجمن علمی و تشکل غیردولتی برای برگزاری آن با مرکز تعالی سازمانی و حمایت معنوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، موسسه فرهنگی اکو و دبیرخانه پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام می‌باشد.

مدیر مرکز تعالی سازمان مدیریت صنعتی، افزود:

امیدواریم در اولین فرصت پس از برگزاری این همایش، شورای فرهنگ صنعتی با مشارکت بخش‌های دولتی و تشکل‌های غیردولتی مرتبط تشکیل و طرح ملی توسعه فرهنگ صنعتی ایران تدوین شود تا نقش هر یک از ذی‌نفعان در این طرح مشخص گردد.

گفتنی است در این همایش، جمعی از مدیران، صاحبنظران، علاقه‌مندان و دست اندرکاران امر فرهنگ و صنعت کشور حضور داشته و سخنرانی می‌کنند.

همچنین طیف متنوعی از موضوعات مرتبط با فرهنگ صنعتی، در قالب مقالات و سخنرانی‌های تخصصی با هدف تبادل دانسته‌های علمی، کاربردی و اجرایی ارائه و تلاش می‌شود به فرهنگ صنعتی، در چهار حوزه فردی، سازمانی، ملی و حاکمیتی بپردازد.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، همایش ملی راهکارهای توسعه فرهنگ صنعتی دوشنبه ۱۳ آبان‌ماه از ساعت ۱۴ الی ۱۸:۳۰، در محل مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار خواهد شد.

https://sanayepress.com/1398/08/12/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA/​

  

ثبت نام شرکت ها و سازمان های متقاضی حضور در فرآیند هفدهمین دوره جایزه ملی تعالی سازمانی از فروردین ماه سال جاری رسما آغاز شد و  تنها تا پایان آبان ادامه دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی از دبیرخانه اجرایی جایزه ملی تعالی سازمانی، طبق برنامه ریزی های انجام شده، شرکت های متقاضی ارزیابی در سطح تندیس در تاریخ 6 مهر ماه سال جاری اظهارنامه های خود را تحویل دبیرخانه دادند و با توجه به حساسیت و اهمیت انتخاب تیم های ارزیابی چندین جلسه کمیته هماهنگی و نظارت، برنامه ریزی و تشکیل شد و طی آن تیم های ارزیابی سطح تندیس انتخاب شدند و پس از تعیین ارزیابان، هم اکنون فرآیند ارزیابی آغاز شده است.

 بنا به این گزارش، در سال جاری با توجه به تجربه موفق روش ارزیابی 94+ در سطح تقدیرنامه، تصمیم کمیته علمی جایزه ملی بر این شد تا این روش به سطح تندیس ها هم تعمیم یابد.

در طول شانزده سال اجرای جایزه ملّی، با تكیه بر تجارب كسب شده طی سال‌های گذشته، این فرصت نیز فراهم آمده است تا سازمان‌های ایرانی در كلیه بخش های اقتصادی و زمینه های مختلف فعالیت، در فرآیند جایزه ملّی تعالی سازمانی شركت كنند و دستاوردهای خود را در استقرار سیستم‌های نوین مدیریتی كه در چارچوب مدل تعالی سازمانی به اجرا گذاشته‌اند، با دیگر سازمان‌ها به مقایسه گذاشته و به این ترتیب در فضای تبادل تجربیات، یافته‌ها و دانش خود را با دیگران به اشتراك بگذارند.

مسوول اجرایی جایزه ملی تعالی سازمانی با بیان اینکه در سال جاری تعداد شرکت های در سطح تندیس 4 برابر رشد نسبت به سال 97 را نشان می دهد، گفت: این سازمان‌ها از حوزه های مختلف از جمله صنایع معدنی و فولاد، پتروشیمی، خدمات فنی و مهندسی، صنایع فلزی و بانک و بیمه را شامل می شود.

ارزیابی های انفرادی در سطح تندیس در حال انجام می باشد و برنامه ریزی جهت اجماع اولیه با حضور همه اعضای تیم و نمایندگان سازمان های مربوطه و پشتیبانان فرایند ارزیابی در تاریخ 21 و 22 آبان در مرکز تعالی سازمانی صورت پذیرفته است و در ادامه نیز با تهیه برنامه بازدید از محل، سایت ویزیت انجام خواهد شد.

گفتنی است، در ادامه فرایند ارزیابی های هفدهمین دوره، شرکت های سطح تقدیرنامه برای تعالی در حال آماده سازی و ارسال اظهارنامه ها به دبیرخانه جایزه هستند. لازم به ذکر است زمان ارسال اظهارنامه در سطح تقدیرنامه نیز تا 15 آبان ماه تمدید شده است. تمامی سازمان ها و واحدهای حوزه‌های ساخت و تولید، خدمات، سلامت، آموزش و عمومی کشور می توانند در این فرایند حضور پیدا کنند و در مسیر تعالی سازمانی گام بردارند.

اطلاعات تکمیلی در خصوص نحوه حضور و زمان بندی و هزینه حضور در فرایند جایزه در سایت Iranaward.imi.ir و یا از طریق شماره تماس 88604332 قابل ارائه می باشد.

  

مدیر تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی مطرح کرد:

چرا کسب و کارها از رونق می افتند

 

اگر کسب و کارهای نوپا به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک به تعالی سازمان خود توجه نکنند سریعتر از دیگر بنگاه‌ها از رونق می افتند.

سید علیرضا شجاعی گفت: با توجه به وضعیت فعلی فضای کسب و کار و شرایط حاکم بر بنگاه‌ها؛ در صورت بی توجهی سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی به بهره‌گیری از مدل تعالی سازمانی بی شک از مسیر رونق خارج خواهند شد و در این زمینه فعالان حوزه فناوری اطلاعات (IT)، تجارت الکترونیکی، فین‌تک، ICT، مخابراتی، استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان به مراتب آسیب پذیرتر هستند.

وی تاکید کرد: سازمان مدیریت صنعتی باور دارد که مسیر رونق تولید و خدمات در کشور از تعالی سازمانی می‌گذرد لذا مصمم به نهادینه کردن الگوی تعالی سازمانی در کشور است.

شجاعی با اشاره به جامعیت مدل تعالی سازمانی برای چکاپ کامل یک بنگاه، گفت: با ارزیابی سازمان بر اساس معیارهای 9 گانه و ارزشهای تعریف شده سازمان‌ها می‌توانند مسیر تعالی خود را مشخص کرده و برای طی این مسیر، از بُعد رهبری، استراتژی، فرآیندها، محصولات، خدمات، منابع و ... پروژه های بهبود تعریف و اجرا کنند.

وی ادامه داد: مرکز تعالی سازمانی برای کمک و حمایت از بنگاه ها در سال رونق تولید نشست های هم اندیشی با هدف ترویج و گسترش کاربرد مدل تعالی سازمانی در کشور در راستای ایجاد فضایی برای تبادل اندیشه و تجارب موفق در بخش‌های مختلفی از جمله بانک و بیمه و شهرداری‌ها برگزار کرده که در هر کدام ضمن معرفی مدل و کاربرد آن در بخش مربوطه، تجربه موفق پیاده سازی و آثار آن توسط یک یا چند سازمان سرآمد ارائه شد.

مدیر تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی گفت: هم‌اندیشی چشم‌انداز تعالي سازماني از صنایع مادر تا کسب‌وکارهای نوین با تمرکز بر صنعت فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی همراه با ارائه تجربه الگوی پیاده سازی تعالی سازمانی عصر روز دوشنبه 8 مهرماه از ساعت 14 تا 18 در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار می‌شود و در آن علاوه بر بیان اهمیت بکارگیری مدل تعالی سازمانی و اثر آن بر عملکرد کسب و کارها، درس آموخته‌هاي استقرار الگوي تعالي سازمانی از شرکت فولاد مبارکه و شرکت تجارت الکترونیک ارتباط فردا در این خصوص ارائه می‌شود.

وی افزود: جايگاه و تاثير مدل تعالي سازماني در شرکت‌های فناوری اطلاعات، نکات مهمی که بنگاه‌ها و سازمان‌های حوزه ICT در تعالی سازمانی باید مورد توجه قرار دهند، ساز و کار توسعه مدل تعالی سازمانی در صنعت فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی و در نهایت رویکردهای انقلاب صنعتی چهارم و جامعه پنجم و ارتباط آن با تعالی در این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.

گفتنی است حضور مدیران و کارشناسان مرتبط با موضوع نشست هم اندیشی با ثبت نام قبلی از طریق شماره 88604331 رایگان است.

  

نشست هم اندیشی تعالی سازمانی در بخش خدمات با تمرکز بر حوزه مدیریت شهری و شهرداری‌ها سه شنبه 28 خرداد به میزبانی مرکز تعالی سازمانی سازمان مدیریت صنعتی برگزار می‌شود.

سیدعلیرضا شجاعی مدیر مرکز تعالی سازمانی با اعلام این خبر، گفت: این مرکز مصمم به نهادینه کردن الگوی تعالی سازمانی در کشور است چون باور دارد که مسیر رونق تولید و خدمات در کشور از تعالی سازمانی می‌گذرد.

وی با اشاره به برنامه‌های آتی مرکز تعالی سازمانی، اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی فضای کسب و کار و وضعیت بنگاه‌ها، یقین داریم سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی با بهره‌گیری از مدل تعالی سازمانی می‌توانند شرایط فعلی را پشت سر گذاشته و در مسیر رونق قرار گیرند.

شجاعی با بیان اینکه الگوی تعالی سازمانی یک مدل جامع است که با ارزشهای تعریف شده و معیارهایی که در نظر گرفته یک چکاپ کاملی از بنگاه بعمل می‌آورد و سازمان‌ها با استفاده از آن می‌توانند پروژه های بهبود تعریف کرده و مسیر تعالی را بپیمایند، افزود: از این مدل برای ارزیابی جامع سازمان‌ها از بُعد رهبری، استراتژی، فرآیندها، محصولات، خدمات، منابع و ... می‌توان استفاده کرد.

وی ادامه داد: امسال چندین نشست هم اندیشی با هدف ترویج و گسترش کاربرد مدل تعالی سازمانی در کشور در راستای ایجاد فضایی برای تبادل اندیشه و تجارب موفق در بخش‌های مختلفی از جمله ساخت و تولید، خدمات، آموزش، سلامت برگزار می‌شود و در هر کدام ضمن معرفی مدل و کاربرد آن در بخش مربوطه، تجربه موفق پیاده سازی و آثار آن توسط یک یا چند سازمان ارائه می‌شود.

مدیر مرکز تعالی سازمانی در خصوص هم اندیشی تعالی سازمانی در بخش خدمات با تمرکز بر حوزه شهری نیز گفت: این نشست عصر روز سه شنبه 28 خرداد به میزبانی این مرکز و با همکاری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و شهرداری اصفهان برگزار می‌شود و در آن علاوه بر بیان اهمیت بکارگیری مدل تعالی سازمانی در شهرداری‌ها و اثر آن بر عملکرد این بخش خدماتی، تجربه هایی از شهرداری اصفهان و شهرداری تهران در این خصوص ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: در این هم اندیشی معاونان برنامه ریزی شهرداری‌های مرکز استان‌ها به همراه برخی مدیران و کارشناسان از شهرداری‌های سراسر کشور حضور خواهند داشت.

شجاعی در پایان ابراز امیدواری کرد با برگزاری اینگونه هم اندیشی‌ها و پشتیبانی سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در سال‌های پیش‌رو شاهد ارتقای خدمات شهرداری‌ها به مردم و متعالی شدن این سازمان‌ها باشیم.

گفتنی است موضوعاتی همچون ویژگی‌های خاص بخش خدمات عمومی، دلایل و اهداف بهره‌گیری از الگوی تعالی سازمانی و جایگاه و تاثیر آن در خدمات عمومی، درس آموخته‌های استقرار الگوی تعالی سازمانی در شهرداری اصفهان، درس آموخته‌‌های تعالی منابع انسانی در شهرداری تهران و پروژه‌های بهبود در حوزه مدیریت شهری از جمله محورهایی است که توسط مدیران و کارشناسان حوزه شهری و ارزیابان جایزه ملّی تعالی سازمانی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

علاقمندان جهت حضور در این نشست هم اندیشی می‌توانند با شماره 88604331 تماس حاصل کنند.

  

 

بر اساس تجربیات کسب شده از اجرای جایزه ملّی تعالی سازمانی طی سالهای گذشته، و با توجه به دیدگاه‌ها و نظرات ارزیابان و سازمان‌های شرکت کننده در فرایند ارزیابی جایزه ملّی، روش جدیدی برای تدوین اظهارنامه، از سال 1394 به سازمان‌های متقاضی جایزه ملّی معرفی شده و از همان سال تحت عنوان روش 94+ برای سطح تقدیرنامه به اجرا گذاشته شده است.

با توجه به مزیّت‌هایی که روش 94+ در مقایسه با روش 82  در بر دارد، و با در نظر گرفتن استقبال سازمان‌های متقاضی برای بهره‌گیری از این روش برای سطح تندیس‌ها، موضوع تعمیم روش 94+ برای تدوین اظهارنامه سطح تندیس‌ها طی جلساتی در کمیته علمی جایزه ملی تعالی سازمانی مطرح و به بحث گذاشته شد و نتیجه آن جهت اجرا به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

  1. از آنجا که روش 94+ در تدوین اظهارنامه دارای مزایایی از قبیل سادگی و سرعت در تدوین، شفافیّت، تمرکز صریح بر عناصر منطق ارزیابی، سهولت در ایجاد درک مشترک از نیازها و انتظارات ذینفعان و تسهیل در حصول اطمینان از اجرای مؤثر استراتژ‌ی‌ها می‌باشد، و همچنین با توجه به تجربیات کسب شده از اجرای این روش در سطح تقدیرنامه برای تعالی، لذا بکارگیری و تعمیم آن به سطح تندیس‌ها می‌تواند حضور مؤثر‌تر سازمان‌ها در فرایند جایزه ملّی را تسهیل نموده و امکان انجام ارزیابی‌های مفیدتر و با اثربخشی بیشتری را توسط ارزیابان جایزه ملّی برای سازمان‌ها فراهم سازد.
  2. سازمان‌های متقاضی سطح تندیس در سال‌های 98 و 99 می‌توانند به یکی از دو روش 82 یا 94+ اظهارنامه خود را تدوین و به دبیرخانه جایزه ملّی ارائه نمایند و برای سال‌های بعد از آن کلیّه اظهارنامه‌ها باید بر اساس روش 94+ تدوین و ارائه گردد.
  3. اظهارنامۀ سازمان‌های متقاضی سطح تندیس که به روش 94+ تدوین می‌شود، حداکثر دارای 75 صفحه است که از سه بخش به شرح زیر تشکیل می‌گردد:

    الف) اطلاعات کلیدی این بخش که حداکثر در 15 صفحه تدوین می‌شود، در برگیرندۀ اهداف استراتژیک، تشریح فضای سازمان و فعالیّت‌های آن، چالش‌های استراتژیک، محیط رقابتی، ارتباط با ذینفعان و نظام‌های مدیریتی سازمان است.

    ب) توانمندسازها- این بخش که حداکثر در 35 صفحه تنظیم می‌شود، رویکردهای کلیدی سازمان را که به منظور دستیابی به اهداف استراتژیک بکار گرفته می‌شوند، در قالب جداول معرفی و ارائه می‌کند.

    ج) نتایج- بخش نتایج که حداکثر در 30 صفحه و در قالب نمودار ارائه می‌شود، به مهم‌ترین نتایج بدست آمده از اجرای رویکردهای سازمان و نحوۀ بهبود نتایج و پیشرفت مؤثر آنها در راستای اهداف استراتژیک سازمان می‌پردازد.

     

    توجه: مجموع صفحات تنظیم شده برای سه بخش فوق نباید از 75 صفحه بیشتر شود، لذا سازمان‌ها می‌توانند ضمن رعایت حداکثرهای تعیین شده، تعداد صفحات مربوط به هر بخش را متناسب با حجم اطلاعات مرتبط تنظیم نمایند.

     
  4. الگوی تعالی سازمانی، چهارچوب جامعی است که می‌تواند به ساختار کلّی اظهارنامه شکل بدهد، امّا سازمان‌ها باید توجه داشته باشند که بکارگیری الگوی تعالی سازمانی برای تدوین اظهارنامه براساس روش 94+ نباید باعث شود که از اهمیت تمرکز بر محورهای استراتژیک سازمان و تبیین جهت گیری‌ها و برنامه های استراتژیک کاسته شود. متقاضیان سطح تندیس‌ها، ضمن توجه به موضوعاتی که از اهمیّت بیشتری برخوردارند، باید بهترین تجارب خود را نیز که توسط دیگر سازمان‌ها قابل الگوبرداری است، معرفی نمایند.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد روش 94+ ، به کتاب "گزارش تعالی، راهنمای تدوین اظهارنامه تعالی سازمانی بر اساس دو روش 82 و 94+" مراجعه، یا در دوره‌های آموزشی که برای همین منظور توسط مرکز تعالی سازمانی برگزار می‌شود، شرکت فرمایند.

  

مهلت ارسال اظهارنامه برای سازمان های در سطح تندیس تا 4 مهر ماه سال 97 و این تاریخ قابل تمدید نخواهد بود.

لازم به ذکر است اظهار نامه سازمان های سطح تندیس به صورت 100 صفحه ای بر اساس ویرایش96 الگوی تعالی سازمانی است، مشخصات و اظهارنامه ها را در بخش نحوه ثبت نام سایت ببینید.

 مهلت ارسال اظهارنامه برای سازمان های متقاضی سطح تقدیرنامه تا پایان مهر ماه سال 97 بوده، و لازم به ذکر است اظهار نامه این سازمان بر اساس روش 94+ و مطابق با ویرایش 96 الگوی تعالی سازمانی به صورت 50 صفحه ای و جدولی است، جهت اطلاعات بیشتر و دریافت نمونه اظهار نامه به بخش نحوه ثبت نام سایت مراجعه فرمایید.

 مهلت ارسال اظهارنامه برای سازمان های متقاضی سطح گواهی تعهد به تعالی تا پایان آبان ماه سال 97 بوده، و لازم به ذکر است اظهار نامه این سازمان به صورت 15 صفحه ای است، که مشخصات آن در بخش نحوه ثبت نام سایت قابل مشاهده می باشد.


  

پانزدهمین همایش ملی تعالی سازمانی با حضور مقامات، مدیران ارشد سازمان‌ها و متخصصان این حوزه، ۷ اسفند ماه ۹۶ در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، دکتر محمدعلی محمدی رئیس این همایش اظهار داشت: بی تردید پایه های اصلی توسعه اقتصادی اجتماعی کشور، سازمان های متعالی و موثر در جامعه هستند که حاصل موفقیت جامعه در موفقیت آنها متبلور می شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی افزود: اگر بخواهیم جامعه ای توسعه یافته داشته باشیم باید دارای سازمان های توسعه یافته و همچنین انسان های توسعه یافته و متعالی باشیم که سرمایه های اصلی جامعه هستند.

وی ارزیابی را نقطه شروع تعالی برای آگاهی از موقعیت سازمان دانست و اظهار داشت: در جامعه ای زندگی می کنیم که مبتنی بر ارزش های دینی و اخلاقی است بنابراین این ویژگی باید در الگوهای ارزیابی مدنظر قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: بهره وری بحث و دغدغه اصلی جامعه است و باید سهم آن را افزایش دهیم تا به نرخ رشد 8 درصد پیش بینی شده در برنامه های توسعه دست یابیم.

دکتر محمدی تاکید کرد: سازمان های متعالی و پیشرو که لوکوموتیو اقتصاد جامعه هستند، باید دارای ظرفیت های لازم و نتایج مطلوب در مسیر تعالی باشند.

وی افزود: یکی از رسالت های یک رهبر در یک سازمان متعالی، این است که تغییرات را در زمان مناسب تشخیص دهد و با نگاه استراتژیک از فرصت های پنهان در آینده آگاهی یابد و با نظم، بردباری و انرژی لازم، سازمان خود را در مسیر تعالی راهبری کند.

وی یاد آور شد: اعطای جایزه ملی تعالی سازمانی توسط سازمان مدیریت صنعتی، در جهت توسعه فضای رقابتی و ارتقا فرهنگ تعالی در جامعه و تشویق سازمان های سرآمد ایرانی برای خودارزیابی و تبادل تجربیات موفق بین سازمان ها ست.

در همایش ملی تعالی سازمانی از سازمان‌ها و شرکت‌های ایرانی در پنج بخش ساخت و تولید، خدمات، سلامت، آموزش و بخش عمومی که پس از انجام خودارزیابی بر اساس الگوی تعالی سازمانی متقاضی جایزه ملی تعالی سازمانی شده و مورد ارزیابی قرارگرفته‌اند، تقدیر می شود.

امسال ۱۶ سازمان در سطح تندیس، ۳۵ سازمان در سطح تقدیرنامه برای تعالی، ۱۸ سازمان برای گواهی تعهد به تعالی از میان شرکت‌های بزرگ و معتبر کشور متقاضی جایزه ملی تعالی سازمانی بوده‌اند.https://t.me/joinexcellence

  

کسب 3 تندیس سیمین و 8 تندیس بلورین

پانزدهمین همایش تعالی سازمانی 7 اسفندماه با حضور مقامات، مدیران ارشد سازمان ها و متخصصان این حوزه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، امسال از میان 16 سازمان و شركت بزرگ که در سطح تندیس در فرایند جایزه ملی تعالی سازمانی شرکت کرده بودند، در بخش ساخت و تولید "شرکت فولاد خوزستان" ، "شرکت تولیدی صنعتی فراسان" و "شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا)" در بازه امتیازی 601 تا 650 موفق به کسب تندیس سیمین شدند.

بنا به این گزارش، "شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه" (میدکو)  و شرکت پتروشیمی پارس در بازه امتیازی 501 تا 550 در بخش ساخت و تولید، و "شرکت کارگزاری بیمه سایپا" در بخش خدمات، تندیس بلورین جایزه تعالی سازمانی را کسب کردند.

 همچنین در بازه امتیازی 451 تا 500 امتیاز ،"شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو" (ساپکو) ، " شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس) "  و " شرکت  مهندسی و ساخت پره توربین مپنا - پرتو "در بخش ساخت و تولید و " شرکت گاز استان مازندران " و " شرکت سایپا یدک " در بخش خدمات، موفق به کسب تندیس بلورین شدند.

در سال جاری 69 سازمان و شركت بزرگ كشور، در 5 بخش "ساخت و توليد"، "خدمات" ، "سلامت" ، "آموزش" و "بخش عمومي" با انجام خودارزيابي بر اساس الگوي تعالي سازماني و به اجرا گذاردن برنامه‌های بهبود، متقاضی دریافت جايزه ملّي تعالي سازماني بودند.

امسال ۱۶ سازمان در سطح تندیس، ۳۵ سازمان در سطح تقدیرنامه برای تعالی، ۱۸ سازمان برای گواهی تعهد به تعالی از میان شرکت‌های بزرگ و معتبر کشور متقاضی جایزه ملی تعالی سازمانی بوده‌اند.

در طی 15 سال گذشته سازمان های کشور 1400 بار در این فرایند مورد ارزيابي قرار گرفته و نقاط قوت و زمينه‌هاي قابل بهبود نظام‌هاي مديريتي آن‌ها شناسايي شده و بهبود يافته است.  کسب 3 تندیس سیمین و 8 تندیس بلورین

پانزدهمین همایش تعالی سازمانی 7 اسفندماه با حضور مقامات، مدیران ارشد سازمان ها و متخصصان این حوزه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، امسال از میان 16 سازمان و شركت بزرگ که در سطح تندیس در فرایند جایزه ملی تعالی سازمانی شرکت کرده بودند، در بخش ساخت و تولید "شرکت فولاد خوزستان" ، "شرکت تولیدی صنعتی فراسان" و "شرکت مهندسی و ساخت توربین مپنا (توگا)" در بازه امتیازی 601 تا 650 موفق به کسب تندیس سیمین شدند.
بنا به این گزارش، "شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه" (میدکو)  و شرکت پتروشیمی پارس در بازه امتیازی 501 تا 550 در بخش ساخت و تولید، و "شرکت کارگزاری بیمه سایپا" در بخش خدمات، تندیس بلورین جایزه تعالی سازمانی را کسب کردند.
 همچنین در بازه امتیازی 451 تا 500 امتیاز ،"شرکت طراحی مهندسی و تامین قطعات ایران خودرو" (ساپکو) ، " شرکت مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا (پارس) "  و " شرکت  مهندسی و ساخت پره توربین مپنا - پرتو "در بخش ساخت و تولید و " شرکت گاز استان مازندران " و " شرکت سایپا یدک " در بخش خدمات، موفق به کسب تندیس بلورین شدند.
در سال جاری 69 سازمان و شركت بزرگ كشور، در 5 بخش "ساخت و توليد"، "خدمات" ، "سلامت" ، "آموزش" و "بخش عمومي" با انجام خودارزيابي بر اساس الگوي تعالي سازماني و به اجرا گذاردن برنامه‌های بهبود، متقاضی دریافت جايزه ملّي تعالي سازماني بودند.
امسال ۱۶ سازمان در سطح تندیس، ۳۵ سازمان در سطح تقدیرنامه برای تعالی، ۱۸ سازمان برای گواهی تعهد به تعالی از میان شرکت‌های بزرگ و معتبر کشور متقاضی جایزه ملی تعالی سازمانی بوده‌اند.
در طی 15 سال گذشته سازمان های کشور 1400 بار در این فرایند مورد ارزيابي قرار گرفته و نقاط قوت و زمينه‌هاي قابل بهبود نظام‌هاي مديريتي آن‌ها شناسايي شده و بهبود يافته است. 

https://t.me/joinexcellence

  

سمینار "تبیین تغییرات و نکات مهم در الگوی تعالی سازمانی ویرایش 96" در تاریخ 20 شهریور با حضور مدیران تعالی، ارزیابان و ارزیابان ارشد جایزه ملّی تعالی سازمانی برگزار شد.​

  

در سال 1396 نیز به روال سال‌های گذشته، پانزدهمین دوره اعطای جایزه ملّی تعالی سازمانی به اجرا در می‌آید و سازمان‌ها و شرکت‌های سرآمد کشور در اسفندماه سال جاری معرفی خواهند شد.

  

به گزارش "شاتا" مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی در این نشست، با بیان این موضوع که بنگاه های امروزی فقط بنگاه اقتصادی نیستند بلکه نهادهای اجتماعی محسوب می شوند، اظهار داشت: بنگاه های امروزی فقط کار اقتصادی نمی کنند و در زمینه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هم تاثیرگذار هستند و امروزه در دنیای واقعی، شناخت و درک تجارب موفق بنگاه های بزرگ یک ضرورت و میانبری برای رسیدن به بهره وری است.
محمدی خاطر نشان کرد: اگر باور داریم که یادگیری از تجارب برتر، کار ارزشمندی است باید ببینیم این تجارب چگونه اتفاق می افتد که یکی از راه های تبادل تجارب و اندیشه های برتر، جایزه تعالی سازمانی است که بی تردید در نائل شدن به این هدف، موفق بوده است.
وی با تشریح آثار مثبت جایزه تعالی سازمانی تاکید کرد: اولین اثر مثبت جایزه در جامعه، تقدیر از عملکرد های شایسته و برتر است که بی تردید به غنی شدن فرهنگ اجتماعی کمک کرده است.
محمدی افزود: حفظ موفقیت ها و انرژی گرفتن برای استمرار راه تعالی و فرهنگ سازی اجتماعی در این خصوص از دیگر نتایج مثبت جایزه تعالی سازمانی است که  پیام آن دریافت پاداش در قبال کار کردن خوب است.
وی یادآور شد: فضایی که در جایزه تعالی سازمانی ایجاد می شود، فضای انتقال تجربه و داد و ستد اندیشه است که از آثار مثبت جایزه است.
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به تاثیر جایزه در فضای آموزشی پرداخت و موردکاوی بنگاه ها را متاثر از فضای جایزه تعالی سازمانی دانست.
مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی با اشاره به شرکت های برتر ایرانی که توانسته اند طی سالها برتری خود را در مسیر تعالی حفظ کنند اظهار داشت که سازمان مدیریت صنعتی می کوشد فضای جایزه را به این سمت هدایت کند.
وی تاکید کرد: ایجاد رقابت برای اثبات شایستگی از دیگر نتایج مثبت جایزه تعالی سازمانی است و امروز صحبت کردن از سازمانی که این جایزه را کسب کرده است در فرهنگ جامعه معمول شده است.
گفتنی است چهاردهمین دوره جایزه تعالی سازمانی 9 اسفندماه امسال در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار می شود.​

  

فراخوان چهاردهمين دوره اعطاي جايزه ملي تعالي سازماني برای شركت هاي متقاضي در سال 1395​